ONLİNE RANDEVU AL
MAKE AN ONLINE APPOINTMENT

Diş Dövmesi

Diş dövmesi, son yıllarda dünya genelinde popülerlik kazanmıştır. Dişlerde dekoratif süslemeler yapmak isteyenlerin tercihleri arasında diş dövmeleri de dikkat çeker. İlk ortaya çıktığı yıllarda dini bayramlarda kullanılan bu uygulama, modanın önemli bir parçasıdır. Ön dişlerde çeşitli gülümsemeler ile dikkat çeken bu detaylar, bu akıma uymak isteyenler tarafından merak edilir.

Dişlerin yüzeyine yapılan kozmetik tasarımlar olan diş dövmeleri, gerçek dövme değildir. Yapay bir kaplamanın ağıza yerleştirilmeden önce kalıcı kozmetik değişimi veya dişlerinize sabitlenmiş geçici çıkartmalar ile uygulanır. Estetik diş hekimliği alanında son zamanlarda çok talep görmektedir.

Diş dokusu, insan vücudundaki en güçlü yapıdır. Ağız sağlığı açısından da diş minesi hayati önem taşır. Bu nedenle diş hekimleri tarafından gerçekleşen diş dövmesi uygulamaları dışındaki uygulamalar kesinlikle tercih edilmemelidir.

Diş Dövmesi Güvenli Mi?

Estetik açıdan kişilerin ilgi duyduğu diş dövmesi, diş hekimleri tarafından tavsiye edilen bir yöntem değildir. Güvenliği ile ilgili yeterli araştırma henüz bulunmayan bu konu, ağız ve diş sağlığını olumsuz etkileyebilir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde popüler bir uygulama olan diş dövmeleri, gülüşünüzde ve dişlerinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce mutlaka uzman bir diş hekimine danışmalısınız.

Diş Dövmesi Riskleri Neler?

Diş dövmesi, kişinin ağız ve diş sağlığında çeşitli olumsuz durumlara neden olabilir. Bunların bazıları;

  • Plak birikiminin artması
  • Çürük oluşumu
  • İltihap ve diş eti hastalıklarının ortaya çıkması
  • Metal alerjisi
  • Mine ve diş etlerinin zarar görmesi

Bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için diş hekimi dışında uygulama yapılmamalı, uzman diş hekiminin önerileri göz önünde bulundurulmalıdır.

Diş Dövmesi Yapılırken Acır Mı?

Diş dövmesi yapılırken herhangi bir acı hissedilmesi söz konusu değildir. Çünkü çeşitli kaplama veya implant üzerine uygulandığı için diş dövmeleri, laboratuvar ortamında yapılır. Ağız içerisinde herhangi bir çalışma yapılmadığından dolayı acı hissedilmez.

Diş Dövmesinde Hangi Boya Kullanılır?

Diş dövmesi için kullanılan malzeme, porselendir. Herhangi bir boya kullanılmaz. Boya kullanılan diş dönmeleri adı altında, merdiven altı firmalar tarafından sunulan seçeneklerden de kesinlikle uzak durulmalıdır.

Diş Dövmesi Nasıl Yapılır?

  • Diş dövmesi yapımı için kullanılan porselen daha öncesinde sıvı halde bulunur.
  • İstenilen motif fırça yardımı ile üzerine işlenir ve fırınlanır. Ağız ortamından korunarak dayanıklı bir hale getirilir.
  • Kaplama veya implant üzerine gerçekleştirilen diş dövmeleri, hastadan dijital ölçü alındıktan sonra laboratuvar ortamında üretilir.
  • Doğal dişinizin üzerine yapılacak dövmeler, çeşitli sağlık sorunlarına yol açacağından dolayı bu tür ürünlerden uzak durulmalıdır.
  • Diş dövmesi yapımı, yaklaşık 2 – 3 gün sürer. Bu süre içerisinde kaplama veya motif üzerinde çeşitli değişiklikler yapılması mümkündür.
  • Her dişe uygulanabilir bu dövmeleri uygulamak için herhangi bir yaş sınırı bulunmaz.
  • İstenen her desenin teknisyen tarafından uygulanması mümkündür.
  • Diş dövmeleri, sıkıldığınız zaman sildirebileceğiniz uygulamalardır. Üstelik vücut dövmeleri gibi zorlu bir silinme süreci de yoktur. Kaplama çıkarılmadan kazınıp cilalanarak dövme silme işlemi uygulanır. Doğal diş görünümü tekrar kazanılır.

Diş Dövmesi Kalıcı Mıdır?

Herhangi bir boya kullanılmadığından dolayı diş dövmesi, geçici değildir. Kişilerde zaman içerisinde kullanıma bağlı silinme, çıkma gibi problemler porselen olduğundan dolayı meydana gelmez.

Diş Dövmesi Hangi Dişe Yapılabilir?

Kişiler diş dövmesi uygulamalarını genellikle ön dişlerine uygulatmayı tercih eder. Ön dişler dışında, kişinin isteği doğrultusunda her diş için uygulama yapılması mümkündür. Diş dövmelerinin fiyatları kişilere uygulanacak diş dövmesinin uygulanma yöntemine, kaç diş için dövme uygulaması yapılacağına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

BENZER İÇERİKLER
  • mersin diş eti problemi

    Diş etleri, hem ağzın hem de dişlerin temelini oluşturur. Diş etlerinde meydana gelebilecek bir hastalık ağız ve diş sağlığını olumsuz

  • Incognito (Lingual Ortodonti)

    Incognito (lingual ortodonti) dişlerin arka yüzeyine takılarak diş çarpıklarının düzeltildiği tedavidir. Tüm diş yapılarına uygulanabilen bu sistem, kişinin diş

  • Kancalı Diş Protezleri

    Kancalı diş protezleri, bir diğer ismiyle parsiyel (bölümlü) hareketli protezler sabit protetik tedavinin yapılamadığı kişilere yapılan diş protezi türüdür.