ONLİNE RANDEVU AL
MAKE AN ONLINE APPOINTMENT

Dijital Anestezi

İlerleyen teknolojik sistemler ve dijitalleşen dünyanın yansımaları ağız ve diş sağlığı cerrahisinde de kendini gösterdi. İğneden korkan hastaların imdadına yetişen dijital anestezi, sağlıklı ve güvenilir bir uygulamadır. Psikolojik birçok sebepten dolayı dişçiden, dişçi koltuğundan ve iğneden korkan hastaların yanı sıra daha önce yaşadığı olumsuz tecrübeleri referans alarak korkularını büyüten hastaların sayısı da oldukça fazladır. Acı, ağrı ve baskı hissi yaşatmayan bir tedavi yöntemi ise söz konusu korkuların hafiflemesini sağlar. Dijital anestezi, bu noktada öne çıkan yeni nesil bir uygulamadır.

Diş tedavileri konusunda yeni sayılabilecek bir yöntem olan dijital anestezi, olumlu sonuçlar vermesinden dolayı yaygınlaşmıştır. Hastaların ve hekimlerin memnuniyeti doğrultusunda bu uygulama daha sık tercih edilir hâle gelmiştir. Cerrahideki robotik uygulamalar, ağız ve diş tedavilerinde de dijital uygulamalar olarak hastalara sunulabiliyor. Böylece daha verimli bir tedavi süreci geçirmek mümkün oluyor.

Dijital Anestezi Nedir?

Dişçi ve dişçi koltuğu birçok kişinin sağlık alanında en büyük korkusu. Bu korku yüzünden birçok kişi ağız ve diş kontrollerini hatta tedavilerini aksatıyor, erteliyor. Dijital anestezi, bir nebze de olsa bu korkuyu yenmek için varlık gösteriyor. Uzman diş hekimleri tarafından yine dişçi koltuğunda uygulanan anestezinin farkı ise iğnesiz uygulanıyor olması.

Yapay zekâ teknolojisi ile geliştirilmiş bu anestezi sistemi, hastaya verilecek anestezinin miktarını ve alanını kendisi en doğru haliyle belirlemektedir. Tamamen dijital olarak geliştirilmiş olsa da uzman diş hekiminin manuel kullanımı ile uygulama sağlanıyor.

Dijital Anestezide Ağrı Hissedilir Mi?

Standart iğneli lokal anestezi uygulamalarının ardından yapılan tedavilerde, hasta, işlem esnasında az da olsa acı ve ağrı hissedebiliyor. Dijital anestezi uygulamasın sonrasında başlanan tedavilerdeyse hasta hiçbir şekilde ağrı, acı ayda basınç hissetmiyor. Kısacası; dijital anestezi uygulaması kullanılan tedavilerde hasta dişçi koltuğunda gibi değil dinlenme koltuğunda gibi konforlu, rahat ve güvenli hissediyor.

Dişçi, diş hekimi ve iğne korkusu olan yetişkinlerin yanı sıra çocuk hastalarda da güvenle uygulanan bu anestezi yöntemi, çocukların hem korkularını yenmelerini hem de konforlu bir tedavi süreci geçirmelerine imkân tanır. Hekimlerin, hastaların ve elbette ailelerinde tercihlerinde birinci sırayı alan dijital anestezinin uygulaması ve etkisi tedaviye oldukça önemli ve olumlu katkılar sağlar.

Dijital Anestezi Nasıl Uygulanır?

Uzman diş hekiminin tedaviye başlamadan önce standart protokollerle hayat geçirdiği dijital anestezi, iğne ile uygulanan lokal anestezinin aksine hastanın hissetmediği hatta uygulama esnasında fark etmediği, incecik bir uçla uygulanıyor. Hasta ancak diş uyuşmaya başladığında uyuşuklukla birlikte anestezinin uygulandığı anlayabiliyor.

Uzman diş hekimi ya da cerrah damla damla deriye saniyeler içerisinde nüfuz edecek şekilde dijital anestezi işlemini uyguluyor. Kısa bir süre içerisinde aniden uyuşma hissi ile hastanın üzerinden çalışılacak dokusu tamamen uyuşturulmuş oluyor.

Dijital Anestezinin Etki Hızı Nedir?

Dijital anestezi, oldukça titizlikle ve hızlıca uygulandıktan çok kısa bir süre sonra hızlıca bir uyuşma sağlıyor. Klasik yöntemlerde uygulamanın ardından bir süre beklenilmesi gerekiyor. Bu da hem zaman kaybı yaratıyor hem de hastanın gerilmesine sebep olabiliyor. Dolayısıyla bu yöntem hızlı etki ettiği için zaman kaybının da önüne geçiyor. Daha önemlisi tedavinin süresi kısaldığı için hastanın rahat etmesine imkân tanıyor.

Anestezi uygulanan bölge hızlı bir şekilde uyuşturulduğu için, tedavi süreci daha rahat geçiyor. Hasta işlem sırasında herhangi bir şekilde ağrı, acı, sızı ve benzeri hisler yaşamıyor. Anestezinin etkisi uzun sürdüğü için tedavinin sonuna kadar uyuşukluk devam ediyor.

BENZER İÇERİKLER
  • Ortoknatik Çene Cerrahisi

    Ortognatik Cerrahi (çene ameliyatı, çene cerrahisi), ciddi çene problemlerinde, çenelerin birbiri ile uyum sorunları ortaya çıktığında, dişlerin doğru bir

  • Ağız Kanseri Teşhisi

    Erken tanı tüm kanser çeşitlerinde olduğu gibi ağız kanserlerinde de hayat kurtarıcıdır. Diş hekimleri ağız içerisindeki değişimlere karşı her

  • 20 Yaş Dişleri

    20 yaş dişleri; çene yapısına, kişinin kemik sağlığına, beslenme biçimine, aile geçmişine ve yaşam koşullarına bağlı olarak 20 yaşında