ONLİNE RANDEVU AL
MAKE AN ONLINE APPOINTMENT

Lazerle Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma işlemi, zaman içerisinde farklı nedenlerden dolayı dişlerinde renklenme meydana gelen kişiler tarafından tercih edilir. Estetik açıdan dişlerin görünümü, kişinin fiziksel görünümünde önemli rol oynar. Dişleri doğal beyazlığını kaybeden kişiler, sağlık açısından ciddi sorunlar yaşamasa da özgüvenini kaybedebilir, gülüşünden utanabilir. Bu durumda uygulanacak diş beyazlatma işlemi ile kişiler, sağlıklı ve mutlu gülüşlerine tekrar kavuşur.

Mevcut dişleri daha beyaz bir görünüme kavuşturmak için uygulanan diş beyazlatma işlemi, blenching adı ile de bilinir. Genetik etkenler, beslenme alışkanlıkları, sigara ve kahve tüketimi, sonradan gelişen dış etkenler dişlerin renginde sararmaya yol açar. Bazen düzenli ağız bakımı yapmak ve dişleri fırçalamak bile dişlerin beyazlığını korumak için yeterli olmaz. Beyazlığını kaybetmiş dişler, işlem sonrasında eskisinden daha da beyaz bir görünüme kavuşabilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Uygulanır?

Sağlıklı dişlerin tamamı için diş beyazlatma işlemi uygulanabilir. Diş hekimi muayenesi sonrasında işlemin niteliğine karar verilir. Hasta için diş beyazlatma işlemine gerek olup olmadığı, diş yapısının işlem için uygun olup olmadığı, işlem sonrasında diş renginde ne oranda bir değişiklik olacağı hakkında kişiye bilgi verilir. İşlemin ortalama süresi ise yaklaşık 15 – 20 dakikadır.

Evde kendinizin uygulayabileceği diş beyazlatma işlemi, klinik ortamda uygulanan yöntemler kadar yeterli olmaz. Klinik ortamda, uzman diş hekimi tarafından uygulanan işlemde beyazlatma için bir jel uygulanır. Ağartıcı jel olarak kullanılan maddeyi aktif hale getirmek için ışık kaynağı kullanılır. İşlem esnasında bir miktar hassasiyet hissedilebilir. Hassasiyet hissi fazla olduğu zaman, hekim tarafından işlemin sonlandırılması kararı alınabilir. Ayrıca uygulanan jelin sadece diş yapısına temas etmesi gerekir. Dudak ve dişetine temas etmesi son derece sakıncalı olduğundan dolayı mutlaka alanında uzman bir klinik ve hekim tercih edilmesine özen gösterilmelidir.

Diş Beyazlatma İçin Tavsiye Edilen Yöntemler

Son yıllarda, oldukça yaygın ve başarılı sonuçlar veren diş beyazlatma işlemleri kliniklerde, uzman diş hekimleri tarafından uygulanır. İşlem öncesinde yapılan muayene esnasında sizin diş yapınız için en uygun olan yönteme de hekim eşliğinde karar verilir.

Home bleaching olarak bilinen beyazlatma yönteminde kişinin dişlerinin ölçüsü alınır. Bu ölçüye uygun kalıp hazırlanır ve hastaya verilir. Diş hekimi tarafından verilen jeller, bu kalıba konularak dişlere verilen saatte uygulanır. Son derece basit bir şekilde uygulanan bu yöntemde jelin diş etlerine temas etmemesine özen göstermek gerekir. Office bleanching yöntemi ise en kısa sürede, hızlı sonuç veren bir uygulamadır. Toplamda 50 dakika süren bu işlem, uzman diş hekimi tarafından uygulanır. Beyazlatıcı jel, diş hekimi tarafından dişlere uygulanır. Kısa sürede sonuç verir.

Diş Beyazlatma Acıtır Mı?

Beyaz dişlere kavuşma hayali kuran birçok kişi, diş beyazlatma işleminde ağrı ve acı duyacağından çekinir. Dişleri beyazlatmak için kullanılan özel cihaz, cihazın ucunda özel bir diş fırçası ve macun kıvamında bir madde bulunur. Ön ve arka diş yüzeylerindeki lekeler, taşlar ve tartarlar bu işlem esnasında temizlenir. Daha sonrasında diş beyazlatma işlemine geçiş yapılır. Son derece kolay bir uygulama olan bu işlem esnasında, acı hissedilmez. Konforlu ve kısa sürede bitirilen bir işlemdir.

Diş Beyazlatma Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş beyazlatma işlemi sonrasında sigara, çay, kahve gibi dişte leke bırakacak içeceklerin tüketilmesi sınırlandırılmalı veya hiç kullanılmamalıdır. Bu ürünlerin tüketiminden sonra dişler doğru bir şekilde fırçalanmalıdır. Ağız ve diş bakımında hijyen unsurlarına dikkat edilmeli, 6 ayda bir rutin kontroller gerçekleştirilmelidir.

Mersin Diş Beyazlatma işlemi, hastanın dişlerinin durumuna ve istenen sonuca bağlı olarak değişir. Genellikle, birkaç oturumda tamamlanabilir. Beyazlatma seansları genellikle 30 ila 60 dakika sürer. Tedavinin süresi, dişlerin başlangıç rengine, beyazlatma yöntemine ve kişisel yanıtlara bağlı olarak değişebilir.

Mersin Diş Beyazlatma işlemi, doğru şekilde uygulandığında genellikle zararlı değildir. Ancak, yanlış uygulama veya aşırı kullanım diş minesine zarar verebilir. Profesyonel bir diş hekimi tarafından yönetilen beyazlatma işlemi genellikle güvenlidir. Diş hekiminiz, dişlerinizin durumunu değerlendirerek size en uygun beyazlatma yöntemini önerecektir.

Diş Beyazlatma işlemi genellikle ağrısızdır. Beyazlatma jeli diş etine temas etmediği için hassasiyet nadiren oluşur. Bazı hastalarda hafif geçici hassasiyet olabilir, ancak genellikle hızlı bir şekilde geçer. Diş hekiminiz, hassasiyeti en aza indirmek için önlemler alabilir ve size rahat bir deneyim sağlayabilir.

Mersin Diş Beyazlatma fiyatları, hastanın ihtiyaçlarına ve tedavi planına bağlı olarak değişir. Fiyatlar, beyazlatma yöntemine, seans sayısına ve diş hekiminin deneyimine göre belirlenir. En doğru fiyat bilgisini almak için bir diş hekimiyle görüşmek önerilir.

BENZER İÇERİKLER
  • Diş Taşı Temizliği Nedir? Ağızda biriken bakteriler, yiyecek parçacıkları ve tükürük, zamanla sertleşerek diş taşı temizliği oluşturur. Bu sert tabaka

  • Kancalı Diş Protezleri

    Kancalı diş protezleri, bir diğer ismiyle parsiyel (bölümlü) hareketli protezler sabit protetik tedavinin yapılamadığı kişilere yapılan diş protezi türüdür.

  • Ağız Kokusu (Halitozis)

    Ağız kokusu hem bireyin kendisini hem de çevresindeki kişileri rahatsız eden bir durumdur. Ağız kokusu olan bireyler için bu