ONLİNE RANDEVU AL
MAKE AN ONLINE APPOINTMENT

Takıp Çıkartmalı Damaklık (Apareyler)

Takıp çıkartmalı damaklık (apareyley), hastanın takıp çıkarmasına imkân sağlayan damaklık modelidir. Çene darlığı, diş yamukluğu gibi sorunların tedavi edilmesinde kullanılır. Uyurken ve günün belirli saatlerinde kullanılması gerekir. Hastanın gereksinimine göre hazırlanan bu damaklıklar, alışma sürecinin ardından kolay bir şekilde takılıp çıkarılabilir. Her yemekten sonra dişler ve apareylerin fırçalanması önemlidir.

Takıp çıkartmalı damaklık (apareyler), diş hekimi tarafından size verilen hijyen kabına damaklığınızı koyarak yemek yiyebilir, ardından tekrar takabilirsiniz.

Takıp Çıkartmalı Damaklık (Apereyler) Kullanıldığı Durumlar

  • İleri ve geri çene konumlaması yaşayan kişilerde,
  • Dengesiz yüz yapısına sahip kişilerde, Alt ve üst diş kavislerinde anormallik görülen kişilerde,
  • Dişleri üst üste binmiş olan hastalarda,
  • Çarpışık veya yanlış yerde konumlanmış dişlere sahip olan kişilerde kullanılır.

Çene yapısına tüm daimî dişler sığamıyorsa ve buna bağlı şiddetli çarpışıklık problemi ortaya çıkıyorsa çene yapısının genişletilmesi için, alt ön dişler üst ön dişlerin üzerinde duruyorsa, yutkunma esnasında dilin dişler arasından öne doğru yöneltilmesi durumunda basınç şikayeti varsa, alt ve üst çenede büyümenin normalden daha fazla olduğu durumlarda takıp çıkartmalı damaklık (apereyler) tavsiye edilir.

Aperey Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Aperey tedavisi, genellikle 6 – 8 ay içerisinde yanıt verir. 6 ay sonrasında şikayetlerin devam ettiği görülürse sadece geceleri kullanıma devam edilir.

Aperey Nasıl Temizlenir?

Ağız ve diş bakımında olduğu gibi takıp çıkartmalı damaklık (apereyler) için de temizlik son derece önemlidir. Kişi günlük olarak apereyi fırçalamayı ihmal etmemelidir. Aperey temizliğinde hangi malzemelerin kullanılması gerektiği konusu ile ilgili kafa karışıklığı yaşanabilir. Gün içerisinde aperey temizliği yapmak için bol su ve temiz bir diş fırçası kullanmanız yeterli olur.

Yemek Yerken Aperey Kullanılır Mı?

Takıp çıkartmalı damaklık (apereyler) günün belirli saatlerinde kullanılır. Yemek yerken ve dişlerinizi fırçalarken apereyi çıkarmalısınız.

Aperey Acıtır Mı?

Damaklık kullanımına karar verildiğinde aperey acıtır mı sorusu çok sık yöneltilir. Apereyler, kişilerde herhangi ağrı ve acıya sebep olmaz. Alışma döneminde bir miktar rahatsızlık hissi oluşabilir. Bu dönem geçtikten sonra kişiler konforlu şekilde takıp çıkartmalı damaklık (apereyler) kullanımına devam edilir.

Takıp Çıkartmalı Damaklık (Apereyler) Gerekli Mi?

Takıp çıkartmalı damaklık (apereyler) tedavisinde erken teşhis önemlidir. Ne kadar erken bu tedaviye başlanırsa o kadar hızlı şekilde sonuç alınır. Damaklıklar, düzenli ve diş hekimi tarafından tavsiye edildiği şekilde kullanılmazsa tedavi istenilen sonucu vermez. Erken dönemde damaklık kullanımına başlamak, problemin büyümesinin önüne geçmenize yardımcı olur. İleri yaşlarda diş teli takma zorunluluğu ortadan kalkar. Daha yorucu ve karmaşık ortodontik tedavilere gerek kalmadan sorunlar damaklık kullanımı ile çözülür.

Damaklık Fiyatları

Her hasta için özel olarak bir tedavi süreci, diş hekimi tarafından planlanır. O nedenle aperey fiyatları her hasta için sabit değildir. Gereksinimlere göre damaklık fiyatları değişkenlik gösterir.

Takıp Çıkartmalı Damaklık (Aperey) Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Aperey, diş hekiminin uygun gördüğü süre içerisinde kullanılmalı. Bu süreden daha az veya daha çok kullanılmamalı.
  2. Aperey kullanımına başladıktan sonra, kullanım süresi boyunca gün atlaması yapılmamasına dikkat edilmelidir.
  3. Yeme içme, sıcak ve asitli içeceklerin tüketilmesi, diş fırçalama işlemleri esnasında damaklığın çıkarılmasına özen gösterilmeli.
  4. Kullanılmadığı sürelerde takıp çıkartmalı damaklık (apereyler), mutlaka hijyen kutusu içerisinde muhafaza edilmelidir.
  5. Su ve diş fırçası ile düzenli olarak temizlenmelidir. Kullanılan temizleme suyunun kaynar olmamasına, ekstra sabun, macun gibi malzemelerin kullanılmamasına dikkat edilmelidir.
BENZER İÇERİKLER
  • Dijital Gülüş Tasarımı

    Dijital gülüş tasarımı, teknolojik gelişmelerin diş hekimleri tarafından diş tedavilerinde aktif bir şekilde kullanılmaya başlaması ile birlikte popüler bir

  • Fiber Uygulaması

    Fiber uygulaması diş hekimliğinde kanal tedavisinin ardından yapılan bir tedavi seçeneğidir. Bu uygulama ile, dişin kronu yani ağız içinde

  • Incognito (Lingual Ortodonti)

    Incognito (lingual ortodonti) dişlerin arka yüzeyine takılarak diş çarpıklarının düzeltildiği tedavidir. Tüm diş yapılarına uygulanabilen bu sistem, kişinin diş