ONLİNE RANDEVU AL
MAKE AN ONLINE APPOINTMENT

Kancalı Diş Protezleri

Kaybedilmiş olan dişlerin yerine koyulan diş protezi hastalarımıza özel üretilir. Hastalarımızın kişisel ihtiyaçları ve beklentileri kapsamında üretilen bu protezin kişinin ağzına tam anlamıyla uyum sağlaması, doğal şekilde görünmesi ve kolay kullanımının olması gerekir. Diş protezi nedir sorusuna ise kısaca şu şekilde cevap verebiliriz. Diş protezi, kaybedilmiş bir ya da birkaç dişin yerine kullanılabilir. Aynı zamanda bütün dişler için de tercih edilebilir. Fakat protez uygulamalarımızda hastalarımızın ağzında kalan dişlerin korunması da ön plandadır. 

Diş protez, hastalarımızın kemik rengine en uygun tonda üretilir. Bu sayede kişinin diş rengi, son derece doğal bir görüntüye sahip olur. Bu uygulamamızdaki temel amaç; hastalarımızın kaybettiği çiğneme fonksiyonunu geri kazanılmasıdır. Hastalarımızın çiğneme fonksiyonunu geri kazanmasıyla beraber yaşam kalitesi de artar. Bunların yanı sıra kırılan, rengi değişen veya şeklinde bozukluk olan dişlerin ortaya çıkardığı psikolojik yöndeki etkiler de giderilmiş olur. 

Yeni Nesil Diş Protezi

Diş kayıpları, özellikle de ağız sağlığını olumsuz şekilde etkileyen durumlar arasında yer alır. Hastalarımızın çiğneme fonksiyonu da diş kaybından dolayı azalır. Bunların yanı sıra konuşma fonksiyonu da büyük oranda zarar görebilir. Ayrıca diş kaybı, estetiklik açısından da kötü bir görüntü oluşturabilir. Dişlerin çevresinde yer alan dokular bu kayıptan olumsuz yönde etkilenebilir. Yeni nesil diş protezi, bütün bu olumsuz durumların önüne geçmeyi amaçlar.

Protez diş, hareketli veya sabit olmasının yanı sıra yapıldığı malzemeye göre de farklı türlerde olabilir. Ayrıca hareketli ve sabit protez diş türleri özellikleri kapsamında farklı isimlerle de anılır. İhtiyaç ve istekler kapsamında farklı türleri bulunabilen protezler, hastalarımızın memnuniyetini bu gelişmeler ile büyük oranda artırmayı başarır.

Diş Protezi Nasıl Yapılır? 

Diş protezi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır sorularına şu şekilde cevap verebiliriz. Protez yapımında genel olarak porselen ya da akrilik malzemeler kullanılır. Öncelikle hastalarımızın mutlaka detaylı bir şekilde muayene olmaları gerekir. Özellikle eski dönemlerde dişleri çekilmiş hastalarımızda sivri şekilde kemik çıkıntıları, kırılmış diş kökleri, damak ve ağız içerisindeki mevcut dişler kontrolden geçirilir. Bu noktada bazı hastalarımızda röntgen çekimine de ihtiyaç duyarız. Muayene sonrasında da dişler için ölçü alımı işlemine geçilir.

Hem alt hem de üst çene ölçülerinin alınması, protez diş uygulaması için son derece önemlidir. Alt ve üst çenenin birbiriyle olan ilişkisi de bu süreçte değerlendirilir. Ölçü alma işlemi tek seansta ve kısa süre içinde tamamlanır. Bu işlem, hastalarımızda acı ya da ağrı gibi hislere neden olmaz. Alınmış olan ölçü, sonrasında modele aktarılır. Bu sayede protezlerin 3 boyutlu şekilde bir kopyası hazırlanmış olur.

Protez Diş Nasıl Kullanılır? 

Protezler, hastalarımıza özel olarak üretilirken, aynı zamanda onların ağız yapısına uygun biçimde tasarlanır. Bu protezler, ağzın içine sabitlenip kullanılabilir. Aynı zamanda ağızdan kolay şekilde çıkarılıp takılabilecek biçimde de tasarlanabilir. Protez taktıran kişilerin bu dişlere tam anlamıyla alışması için birkaç ayın geçmesi gerekir. Bu süre zarfında insanlar yeni dişlerine uyum sağlayana kadar birtakım rahatsızlıklar yaşayabilirler. Yeni dişler dolayısıyla kendini garip hissetme, çiğneme ya da konuşma sırasında rahat edememe gibi bazı olumsuz durumlarla karşılaşabilirler. 

İlk defa protez kullanacak kişiler protez diş nasıl kullanılır sorusunu sıklıkla uzman doktora sorarlar. Aslında protez diş kullanımı oldukça kolaydır. Protezler, ilk zamanlarda ağızda gevşeklik ya da dolgunluk hissi oluşturabilir. Alışma süresi başarılı biçimde tamamlandıktan sonra hiçbir şekilde rahatsız ya da başka olumsuz durumlarla karşı karşıya kalınmaz.

Protez Diş Fiyatları Nelerdir? 

Diş protez fiyatları üzerinde pek çok faktör rol sahibidir. Bu nedenle her hastamız için ayrım söz konusu olmadan sabit bir maliyet belirlemek ne yazık ki mümkün değildir. Diş protez fiyatları, son derece değişkendir. Çünkü her hastanın mevcut durumu ve yapılacak işlemi farklılık gösterir. Fiyat aralıkları protezin tipi, tekniği, malzemeleri ve durumuna göre şekil alır. Aynı zamanda kemik tepesinin kalitesi ile miktarı, forniks derinliği ve aralarındaki iskeletsel ilişkiler gibi bazı teknik değişkenler de etkilidir.

Küçük köprülerin ya da sabit seramik kronların uygulanma yapılmasını içeren temel bir işlem, genel olarak 500 Euro’dan başlayıp 1000 Euro’ya kadar devam eder. Çünkü bütün malzemeler, ithal edilerek gelir. Standart özelliklere sahip bir protez maliyeti ortalama 1200 Euro civarındadır. Büyük onarım ve tüm kemerler için ise daha farklı fiyatlar geçerlidir. Protez diş fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişir. Bu açıdan verdiğimiz diş protez fiyatları ortalama değerlerdir. Protez diş fiyatları nelerdir konusunda daha fazla bilgi edinmek için bizi her zaman arayabilirsiniz.

Protez Diş Çeşitleri Nelerdir? 

Günümüzde protez diş seçenekleri, son derece geniş bir yelpaze sunar. Hastalarımızın ağız yapısı, beklentileri ya da mevcut çene yapısı gibi çeşitli unsurlar göz önünde bulundurulup en ideal seçenek belirlenir. Ardından da hazırlanma aşamasına geçilir. Uzun bir süredir yaygın şekilde kullanılan protez türleri toplamda 3 kategori kapsamında değerlendirilir. Bunlar; sabit, implant üstü ve hareketli diş protezi şeklindedir. Ancak bu seçeneklerin de kendi aralarında farklı türleri bulunur. Protez diş çeşitleri nelerdir kısaca şu şekilde açıklayabiliriz. 

Kancalı Diş Protezi

Kancalı diş protezi aynı zamanda parsiyel protez olarak da ifade edilir. Bu seçenek, hastalarımızın doğal dişlerinin bir kısmının mevcut olması durumunda, eksik dişlerin yerine kullanılır. Takılıp çıkarılabilme özelliği bulunan protez çeşitleri arasında yer alır. Çoğu zaman akrilik malzeme ya da tek parça döküm maddeden üretilir. Bu protezler, ana dişlere kroşe teller aracılığıyla tutunur. Günümüzde estetik nedenlerden dolayı çok yaygın şekilde tercih edilmez. Ancak hala aktif bir şekilde uygulanan protez yöntemleri arasında yer aldığı bilinir. 

Tam Protez Diş

Tam protez diş seçenekleri; çürük, travma ya da kemik erimesi gibi sebeplerden dolayı bütün dişlerin kaybedildiği durumlarda hem alt hem üst çeneye ilgili dokudan destek alıp oturan hareketli protez çeşitleridir. Alt üst protez diş şeklinde de bilinir. Total protez çeşitlerinde hem dudak hem de yanak dolgunluğu, ilgili protez ile sağlanır. Bu sayede yüzün daha genç bir görüntü almasına katkıda bulunulur. Ayrıca alt üst protez dişler estetik kurallara uygun biçimde dizildiğinden son derece güzel bir gülüş elde edilmesi de mümkün hale gelir. 

Total protezler, özel yapıştırıcılar ile yapıştırıldığı zaman tüm şikayetler azalır. Ancak mevcut sorunu ortadan kaldırmanın en iyi tekniği implantın üstüne özel tutucular aracılığıyla uygulanır. Bu uygulama ise halk arasında çıtçıtlı protez diş şeklinde de tabir edilen overdenture protezler ile yapılır.

Çıtçıt Protez Diş

Hastalarımızın ağzının içinde diş kaybının yüksek oranda olması durumunda sabit protez diş seçeneği uygun değildir. Bu noktada genel olarak çıtçıtlı diş protezi seçeneğini tercih ederiz. Çıt çıt protez diş; dişlere gizli şekilde yuvalar yapılıp ilgili protezlerin bu yuvalarda tutunmasına denir. Bu seçenekler de hastalarımıza özel hazırlanır. Bu sayede kullanım sırasında oynama gerçekleşmez. Temizliğinin de kolay olmasından dolayı çıtçıt protez diş seçenekleri uzun ömürlüdür.

Takma protez diş çeşitleri arasında yer alan bu seçenek, son derece popülerdir. Bunun nedenlerinin başında takma protez diş seçeneklerinin uzun ömürlü olması gelir. Kullanımı son derece basit olan bu protezlerin tedavi aşaması da hem kolay hem hızlıdır. Bu sayede sağlıklı dişlere kavuşmak kısa sürede mümkün hale gelir. Hareket etme durumu söz konusu olmadığı için çıt çıt protez diş günlük hayatta kolaylık sunar. Ağız içinde de herhangi bir sıkıntı yaratmaz.

İmplant Üstü Diş Protezi 

Damaksız diş protezi şeklinde de tanımlanan implant üstü protez; implantın üzerine yerleştirilip implant tarafından desteklenen sabit veya hareketli protezlerdir. İmplant üstü diş protezi, tek diş eksikliği ya da çoklu diş eksikliğine sahip olan hastalarda tercih edilebilir. Bu yöntemin uygulanabileceği hasta grubu son derece geniştir.

Doğal dişleri başarılı biçimde taklit eden materyaller ile üretilen implant üstü protez çeşitleri, eksik olan dişlerin hem rehabilite edilmesine hem de yerine konmasına olanak tanır. Bu seçenekler farklı malzemelerden yapılır. Aynı zamanda pek çok özelliğe sahiptir.

Protez Diş Temizliği Nasıl Yapılır? 

Protez diş temizliği, son derece basit bir şekilde yapılabilir. Ancak temizlik işlemi için kullanılan birtakım ürünler, ilgili dişi aşındırıp protezin ömrünü azaltabilir. Özellikle protez temizliği sırasında çamaşır suyu ya da deterjan kullanımı söz konusu dahi olmamalıdır. Bunun yerine diş protezleri için özel bir şekilde üretilen anti-bakteriyel bakım tabletleri kullanılabilir. Bu tabletlerin uygulandığı protezler sabaha kadar bekletilir. Özellikle total yani tam protez kullanan hastalarımızın düzenli şekilde gün içinde iki kez temizleme jeli ve fırça ile temizleme işlemi yapmaları gerekir. Ayrıca fırça kullanımı sırasında da protezlere yönelik seçimler yapmak önem arz eder. Protez diş temizliği nasıl yapılır sorusu ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek için uzmanlarımızı her zaman arayabilirsiniz.

Diş Protezi Nasıl Yapıştırılır? 

Protez yaptırmak isteyenlerin sıklıkla merak ettiği diş protezi nasıl yapıştırılır sorusuna kısaca şu şekilde cevaplar verebiliriz. Protezler için üretilen özel yapıştırıcılar, protezin doğal şekilde ve tükürük yardımıyla ilgili dokuya tam anlamıyla yapışmasına katkı sağlar. Ağız içi, bu yapıştırıcının kullanımının sonrasında diş eti ile beraber proteze yapışabilen son derece elastik bir zara dönüşür.

Gerek görülmesi durumunda yapıştırıcı krem, üst çene protezin de yer alan damak plakasının arka kısmına da sürülebilir. Daha sonra diş protezini takıp birkaç saniye çene ile sıkıştırmak gerekir. Bu işlemin ardından ortalama 5 dakika kadar yemek yememek gerekir. 

Diş Protezi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

Protez Diş için Hangi Bölüme Gidilir?

İmplant diş tedavisi temel olarak iki bölüm tarafından yapılır. Cerrahi ameliyat aşaması bir ağız, diş ve çene uzmanının yanı sıra diş eti hastalıkları uzmanı yani periodontist tarafından yapılır. İmplant üstü protezler ise diş protez uzmanları tarafından başarılı bir şekilde uygulanır.

Protez Diş Nasıl Çıkarılır?

Sabit şekildeki protezleri yapıştıran teknoloji, son derece gelişmiş düzeydedir. Bu nedenle bazı yapışkanlar ile yapıştırıldıkları zaman çıkarılması ne yazık ki mümkün değildir. Ancak ilgili protez ortadan ikiye kesilip ya da doğal diş gibi ufaltılıp yerinden çıkarılabilir. Hareketli yapıya sahip olan protezler ise son derece basit bir şekilde çıkarılabilir.

Diş Protez Vurmalarına Ne İyi Gelir?

Protez diş uygulamalarında protezlerin vurukları genel olarak diş hekimlerimizin protez üzerinde yer alan uyumsuz ve sivri aynı zamanda uzun kenarları düzeltmesi ile beraber birkaç gün içinde kaybolur. Ancak eğer diş etlerinde iltihaplı, şişen ya da ağrılı yaralar var ise diş hekimlerimiz bu sorunu tedavi etmek için antibiyotik uygulaması önerebilir.

Yapıştırma Protez Diş Nasıl Çıkarılır?

Hastalarımızın ev ortamında kaplama dişlerini kendi kendilerine çıkarma şansları ne yazık ki yoktur. Sağlam dişlerin zarar görmemesi amacıyla her zaman alanında uzman diş hekimlerimizden bu konuda yardım almakta fayda vardır. Bu sayede çıkarma işlemi konusunda da daha doğru ve kapsamlı şekilde bilgi almak mümkün hale gelir.

Protez Diş Kokusu Nasıl Giderilir?

Diş protezlerini en doğru şekilde temizlemenin etkili bir yolu; özel protez temizleyici tablet çözeltisi içinde bekletip derinlemesine biçimde arındırmaktır. Temizleyici tabletler, aynı zamanda kokuya sebep olan bakterilerin %99,9’unu ortadan kaldırır. Bu sayede hastalarımıza son derece konforlu bir deneyim sunar.

BENZER İÇERİKLER

  • Porselen Lamina Dişler

    Mersin Porselen lamina dişler, özel yapıştırma tekniği uygulanarak gerçekleştirilen, ön dişlerin renk, form ve pozisyonlarının değiştirilmesi amacıyla uygulanan kaplama

  • Çene Kistleri

    Kontrolsüz hücre bölünmesi olarak bilinen, oldukça farklı sebeplerle ortaya çıkan kitle ya da diğer kistler vücudun birçok yerinde görülebileceği

  • Mini Dental İmplantlar

    Mini dental implantlar, klasik implant tedavileri içerisinde dikkat çeker. Eski yıllarda eksik diş sorunu nedeniyle sorunlar yaşayan kişilere hareketli