ONLİNE RANDEVU AL
MAKE AN ONLINE APPOINTMENT

İmplantlar

Diş tedavisi olmak isteyenler ya da olacaklar sıklıkla implant ne demek ya da implant nedir şeklinde araştırma yaparak implant hakkında bilgi edinmek isterler. İmplant, eksik olan dişlerin yerine koyulması amacıyla yapılır. Aynı zamanda çenenin içerisine yerleştirilen ve çoğu zaman vida şeklinde dizayn edilen yapay bir diş köküdür. Çene kemiği, titanyumu sanki vücudun bir parçasıymış gibi algılar. Bu nedenle de implantlar genel olarak titanyum malzemeden yapılır. İmplant diş, yüksek doku uyumuna sahiptir. Bundan dolayı başarı oranı da son derece yüksektir. 

Diş hekimliği alanında çok yaygın şekilde kullanım alanı vardır. Bunun temel nedeni ise; tek diş eksikliği başta olmak üzere hiç dişi bulunmayan hastalara dahi son derece geniş bir yelpazede uygulanabilmesidir. İmplant uygulaması, komşu dişlere hiçbir şekilde müdahale edilmeden yapılır. Hem çiğneme hissinin normale yakın düzeyde olması hem de diğer dişlere müdahale etmeye gerek kalmadan tedavi imkânı yaratması büyük avantajdır. Tüm bu unsurlardan dolayı implant diş uygulaması, günümüzde yoğun oranda rağbet görmeyi başarır. Polikliniğimizde bu işlemi rahat biçimde yaptırabilirsiniz. Uzman doktorlarımızdan randevu alarak yüksek kalite standartlarıyla ağız ve diş sağlığına yönelik her türlü tedaviye ulaşırsınız.

İmplant Nasıl Yapılır? 

İmplant ne demek diye araştırma yapan kişilerin büyük kısmı bu uygulamanın nasıl yapıldığını da merak ederek implant nasıl yapılır diye uzman doktorlarına danışırlar Bu uygulama; genel olarak iki aşama dâhilinde gerçekleştirilir. Standart implant tedavisi, daha ileri düzeyde cerrahi uygulama gerektirmez. İmplant yapımı kapsamındaki ilk aşamada yapay diş kökünün yerleştirileceği bölgeye lokal anestezi uygulanır. 

İlgili bölgenin anestezisi sağlanıp diş eti son derece dikkatli bir şekilde kaldırılır. Daha önceden belirlenen kemik kalınlığı ve yüksekliği dahilinde yapay diş için kemikte yer hazırlanır. Ardından da yerleştirilir. İmplant yapımı ikinci aşamasında, yapay diş kökünün kemikle tam anlamıyla bütünleşmesi adına hem kemiğin durumuna hem de uygulanan çenenin yapısına göre belli bir süre beklenir. Ardından üstü kapalı haldeki implant diş köklerinin üzeri açılır. Sonrasında dişi taklit eden kısım yerleştirilir. Tüm bunları peşine de protez işlemlerine başlanır. 

İmplant Diş Nasıl Yapılır? 

İmplant diş nasıl yapılır sorusunun basit bir cevabı yoktur. Çünkü bu tedavi yöntemi aşamalı olarak ve kişisel bir şekilde tasarlanır. Yani her bir tedavi temel olarak aynı olsa da kişilerin ağız ve diş sağlığına göre de şekillenir. İmplant tedavisi hekimlerimiz tarafından hastalarımıza hafif oranlı bir sedasyon verilip yapılır. Hekimlerimiz işlem öncesinde detaylı bir muayene yaparak röntgen çektirirler. Sonrasında hastalarımızın çene kemikleri ve kalan dişlerinin ölçüsü alınır. Diş implant çeşitlerinin yerleştirilmesi için toplamda iki alternatif vardır. Tek aşamalı işlemlerde diş implant yerleştirildikten sonra geçici şekildeki başlık takılır. İki aşamalı işlemde de yapay kökler takıldıktan sonra üstü diş eti ile kapatılıp iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar ise daha sonraki süreçte takılır.

Zirkonyum yapıya sahip yapay diş kökleri, titanyumdan yapılan seçeneklerin direncini artırmak amacıyla yapılır. Özellikle dar çene kemiklerinde dayanıklılık oranını büyük ölçüde artırmak amacıyla kullanılır. Dayanıklılığın dışında titanyumdan farkı yoktur. Zirkonyum, bunların yanı sıra diş kaplamasında da sık sık kullanılır. Zirkonyum; doğal dişe yakın beyazlığa sahiptir. Aynı zamanda ışığı da yansıtır. Bu sebeple de dayanıklılığının haricinde estetik olarak da son derece kullanışlı bir materyaldir. Aşınma yapmaz ve hiçbir şekilde de ağızda metal tadı bırakmaz. Zaman içinde renk değişikliği meydana gelmez. Üstelik vücuda zararı da yoktur. İmplant yapımı aşamaları pratik biçimde ilerler. 

İmplant Nasıl Takılır? 

İmplant diş yapımı kadar takılma süreci de çoğu zaman merak edilen detaylar arasında ilk sıralarda yer alır. Bu sebeple de sıklıkla implant nasıl takılır sorusu gündeme gelir. İmplant diş yapımı sürecinin ardından takma aşamasına geçilir. İmplant aşamaları sırasında takma kısmında önce hastalarımıza detaylı şekilde klinik ve radyolojik muayeneler yapılır. Üç boyutlu görüntüleme teknikleri ile hem kemik yapı hem de anatomik komşuluklar dikkatli biçimde değerlendirilir. 

İmplant ameliyatı lokal anestezi kapsamında yapılabilir. Ayrıca gerek görülen durumlarda sedasyon ya da genel anestezi tercih edilebilir. Cerrahi bir operasyon kapsamında yapay dişlerin yapılması planlandığı bölgelere yuva açılır. Ardından da implant aşamaları noktasında yerleştirme yapılır. Yapay diş kökü, çene kemiğine yerleştirilir. Sonrasında iyileşmesi için bir süre beklenir. Tüm bunların peşinden protez için gerek görülen iyileşme kapakları ve protezlerin alt yapısında kullanılacak olan başlıklar takılıp protez yapılır.

En İyi İmplant Markaları

İmplant süreci içinde markalar da son derece önemli bir yere sahiptir. Yapay diş kökleri, çoğu zaman titanyum ya da zirkonyumdan yapılan basit bir vida gibi algılanır. Ancak implant süreci; son derece yüksek bir teknoloji gerekir. Bununla beraber bu teknolojiyi sağlayacak yatırımlar, inovasyon ve ar-ge desteği gerektirir. Polikliniğimizde en iyi implant markaları ile tedavi sürecini yüksek kalite standartları ile yürütürüz.

En iyi implant markası çeşitleri, bu süreçteki maliyetlerini dikkate alıp genel bir fiyat belirlemesi yapar. Çok sayıda ithal ve yerli implant markaları vardır. Bu seçeneklerin nerede üretildiği, Ar-Ge noktasında harcanan para, üretim aşamasında tercih edilen teknoloji ya da servis ağı gibi süreçlerin her biri farklılık gösterir. En iyi implant markası için araştırma yaparken tüm seçeneklere göz atmakta fayda vardır. 

Yerli İmplant Markaları

Yerli implant markaları da ithal seçenekler kadar kapsamlıdır. Her marka, hastalar için en iyiyi sunmaya çalışır. Buradaki temel fark; üretim aşamasında tercih edilen malzeme olur. Bu nedenle malzeme çeşitlerini de detaylı bir şekilde incelemekte fayda vardır. Böylece daha doğru bilgi almak mümkün hale gelir. Polikliniğimizde yerli implant markaları yanı sıra yabancı markalar hakkında da kapsamlı biçimde bilgi alma şansınız vardır. 

İmplant Ücretleri Ne Kadar? 

Uygulanacak diş tedavi tekniklerine dair merak edilen pek çok detay söz konusudur. Bu detaylar arasında fiyat aralıkları da büyük uyandırarak bu tedaviyi olacak kişilerin sıklıkla implant ücretleri ne kadar sorusunu sormasına neden olur. İmplant fiyatları hakkında araştırma yapan kişi sayısı son derece fazladır. Ancak implant fiyatları hakkında net bir aralık vermek mümkün değildir. İmplant diş fiyatları üzerinde rol sahibi olan çok sayıda unsur vardır. 

İmplant diş fiyatları öncelikle uygulanacak malzemenin markasına, hastalarımızın diş yapısına ve eksik dişlerin sayısına göre farklılık gösterir. Her ne kadar markaların dizayn ettiği seçenekler aynı işleve sahip olsalar dahi üretim sürecinde kullanılan hammaddeler, uzun ömürlülük ve ithal olması gibi durumlar rakamlar üzerinde etkilidir. Buna benzer pek çok farklı unsurdan dolayı diş implant fiyatları belirlenirken değişiklikler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda all on four implant gibi tedavilerin de ücretlerinde farklılıklar oluşabilir. Diş implant fiyatları bilgisini ve aklınızda oluşan soruların cevaplarını uzman diş hekimlerimizden alabilirsiniz.

Yerli İmplant Fiyatları 

İmplant tedavi fiyatları, bu süreçte en çok merak edilen detaylar arasında yer alır. İmplant tedavi fiyatları üzerinde rol oynayan bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar fiyat aralıklarının şekil almasında etkili olur. Yerli ve ithal implant ücretleri arasında fiyat açısından farklılıklar söz konusu olabilir. Bu nedenle implant ücretleri hakkında net rakamlar vermek mümkün değildir. Yerli implant fiyatları olsun tüm ağız ve diş sağlığınıza yönelik süreçlerde size en uygun fiyat stratejisi ile hizmetlerimizi sunmak için çalışıyoruz. 

İmplant fiyatı, malzemelerin ithal ya da yerli olmasıyla yakından ilgilidir. Aynı zamanda mini dental implant gibi farklı uygulamaların da fiyat aralıkları değişik rakamlarda seyreder. İmplant fiyatı hakkında hekimlerimiz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir? 

Başarısız implant ameliyatı, pek çok olumsuz duruma neden olur. İmplant ne kadar düzgün yapılırsa, başarı oranı da o kadar yüksektir. Başarısız yapılan işlemler bazı belirtiler kapsamında kendini gösterir. Başarısız implant belirtileri nelerdir sorusuna kısaca şu şekilde cevap verebiliriz:

  • Gıdalar çiğneme sırasında zorluk yaşanması, 
  • Uzun süre devam eden şişlik problemi, 
  • Diş etlerinde çekilmelerin meydana gelmesi, 
  • Oynama ya da yerinden çıkma gibi durumlar. 

İmplant Yapım Aşamaları Nelerdir? 

Mini dental implant ve diğer diş tedavisi aşamaları, toplam beş alt maddede incelenir. Diş tedavisine başlamadan önce hekimlerimiz gerekli ön tanıları yaparlar. İşleme geçmeden önce de ağız hijyeni en iyi şekilde sağlanmalıdır. İmplant yapım aşamaları nelerdir sorusunun cevabı kısaca şöyledir;

  • İlk muayene ve planlama; hastalarımızın ilgili işleme uygunluğu tespit edilir. 
  • Operasyon; hastalarımız için süreç planlaması yapılır. Ardından uygulama sürecine geçilir. 
  • İyileşme süreci; Ortalama 5 ile 6 ay içerisinde iyileşme süreci tamamlanır. 
  • Yerleştirme; hazırlanan yapay diş kökleri, ilgili alanları doğru biçimde yerleştirilir. 
  • Protez yapımı; gerekli ölçü ve renk gibi ayarlamalardan sonra protezler hazırlanır. 

İmplant Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

İmplant tedavisi oldukça önemli bir tedavi olup öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. İmplant sonrası dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanabilir.

  • All on four implant ve diğer uygulamalar sonrasında ağız bakımı özellikle 48 saatte oldukça önemlidir. Operasyonun ardından 1 gün boyunca ağzı çalkalamamak ve gargara yapmamak gerekir. İlk günlerde diş fırçası ve ipi kullanımında da hassas davranılmalıdır. 
  • All on four implant alanları pamuk ya da gazlı bez ile temizlenebilir. Sigara ya da alkol kullanımı implant iyileşme süreci üzerinde olumsuz etkilere sebebiyet verir. Sigara kullanımı, bakteri plağının enfeksiyona çevrilmesi için uygun zemini hazırlar. Kemiğin diş kökü ile iyileşmesini olumsuz yönde etkiler. 
  • İmplant sonrası sigara kullananların yaraları daha geç iyileşir. Bu durum kanamayı da artırır. İmplant sonrası hastaların 1 ay boyunca sigara içmemeleri gerekir. Tedavi sonrasında ağız bakımı doğal dişlere gösterilen önem ile aynıdır. İşlemin başarılı olmasındaki en önemli unsur tedavi sonrası bakımdır.

İmplant Sonrası Buz Tedavisi Ne Kadar Sürer? 

İmplant ne kadar basit gibi dursa da sonraki sürece dikkat etmek gerekir. Diş hekimlerimiz, implant iyileşme süreci için tedavinin ardından buz uygulaması önerir. İmplant sonrası buz tedavisi ne kadar sürer sorusuna kısaca şu şekilde yanıt verebiliriz. Ağzın dış kısmından uygulanan buz kompres ortalama 5 dakika yanağa tutulur. Sonrasında 8 dakika dinlendirilir. Bu işlem, şişliklerin oluşumunu en alt düzeye indirir. Ancak uzun süre buz tutmak da buz yanıklarına sebep olur. Bu nedenle uzun kullanımdan kaçınılması gerekir. Tedavi öncesi ve sonrası daha detaylı bilgi edinmek için bizi her zaman arayarak alanında uzman doktorlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

İmplant Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

İmplant ne kadar sürer?

Diş kökünün çene kemiğine yerleştirilmesi 10 ile 30 dakika sürer. Kemikle bütünleşmesi için de 2 ile 3 aylık bir süre gerekir. Malzeme, yapay bir kök haline geldiği zaman yapılacak kaplamalar genel olarak 20 ile 30 dakikada tamamlanır.

İmplant acıtır mı?

İşlem öncesinde lokal anestezi ile bölge uyuşturulur. Anestezi olmadan bu işlemin gerçekleştirilmesi tercih edilmez. Bu nedenle hangi bölge olduğu fark etmeksizin implant işlem sırasında hastalarımız herhangi bir acı, ağrı ya da sızı hissetmez.

İmplant sonrası beslenme nasıl olur?

İşlem sonrasında çok soğuk ya da çok sıcak gıdalar tüketilmemelidir. Aynı zamanda en az 2 saat boyunca hem besin hem de sıvı tüketilmemelidir. İlk 24 saat boyunca katı besinlerden uzak durulması gerekir.

İmplant ömrü ne kadardır?

İlgili malzemelerin diş ömrünü, düzenli bakım da etkiler. Düzenli bakım yapıldığı zaman özenle yerleştirilmiş yapay diş kökünün 20 ile 30 yıl arasında bir kullanım ömrü vardır

İmplant sonrası diş fırçalama nasıl olur?

İşlemden 24 saat sonra diş fırçalamaya devam etmek mümkündür. Yumuşak kıllı fırçalarlar ve nazik bir şekilde yapılan işlemler hastalarımıza büyük oranda yardımcı olur.

İmplant ağrı yapar mı?

İmplant tedavisi sırasında yeni implantın çene kemiğine takılması sürecinde sedasyon ya da lokal anestezi uygulandığından süreçte herhangi bir ağrı hissedilmez. Ancak tedavi sonrasında ağrı oluşabilir. Ancak bu ağrılar oldukça normal bir durumdur. Ağrıların tedavisi için uzman doktorlarımız size ağrı kesici ilaçlar verirler.

BENZER İÇERİKLER

  • 3D Çene ve Diş Tomografisi

    3D tomografi; ağız ve diş hastalıklarında, hekimlerin hastalığa tanı koymak ve öngörülen tedavinin belirlenmesi için başvurduğu radyolojik görüntüleme yöntemlerinden

  • Diş Eti Kanaması

    Diş eti, dişler ve kemikler arasındaki boşlukları doldurur. Diş etlerinin kenarları bıçak sırtı şeklindedir bu tasarım yiyecek artıkların geçişini

  • Ortoknatik Çene Cerrahisi

    Ortognatik Cerrahi (çene ameliyatı, çene cerrahisi), ciddi çene problemlerinde, çenelerin birbiri ile uyum sorunları ortaya çıktığında, dişlerin doğru bir