ONLİNE RANDEVU AL
MAKE AN ONLINE APPOINTMENT

Dijital Cerrahi Rehber (Surgical Guided Implants)

Dijital cerrahi rehber, hastanın implant tedavisi öncesi ağız yapısının ve implantların sağlıklı yerleşimini planlamak için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde tedavi adımları tedaviye başlamadan önce açık bir biçimde görülmektedir. Dijital cerrahi rehber sayesinde hasta da detaylıca tedavinin adımlarını ve sürecini öncesinde görebilmektedir. Her cerrahın kendi tercihine, hastanın ihtiyaçlarına ve tedavi yöntemine bağlı olarak kullandığı birbirinden farklı cerrahi rehber vardır. Bu nedenle hekim tercihi de büyük önem taşır. Alanında uzman bir hekim doğru muayene yöntemleri ile hasta ihtiyaçlarını doğru saptar ve tedaviyi de buna göre şekillendirebilir.

Dijital Cerrahi Rehber Nedir?

Dijital cerrahi rehber, implant tedavisinden önce implantların doğru konum ve açıda yerleşimlerini gösteren bir referanstır. İmplant tedavisinde kullanılan dijital cerrahi rehberin ilk adımı hastanın çekilen 3 boyutlu röntgeni ile başlar. Bu röntgen baz alınarak dijital ortamda yani bilgisayarlar aracılığıyla implantlar en doğru yerlere en doğru açı ile yerleştirilir. Böylece tedavinin uygulama aşamasının rehberi oluşturulmuştur. Cerrahi rehber olarak da bilinen bu yöntem gelişen teknolojinin de etkisiyle dijital ortama taşınmış ve yaygın bilinen adı dijital cerrahi rehber olmuştur.

Dijital Cerrahi Rehber Nasıl Hazırlanır?

Çekilen röntgen ve oluşturulan rehber kullanılarak laboratuvarda silikon cerrahi bir plak hazırlanır. Bu plakta implant yapılacak alanlarla doğru orantılı oyuntular/yuvarlar bulunur. İmplant uygulamasına başlamadan önce bu silikon plak hastanın dişleri ya da dişleri yoksa damağı üzerine yerleştirilir. Hemen ardından diş etinde hiçbir kesik yapmaya ya da dikiş atmaya gerek kalmadan girişler yapılarak implant yuvaları oluşturulur. Devam eden süreçte implantlar bu alanlara yerleştirilir.

Dijital Cerrahi Rehberin Faydaları Nelerdir?

  • Doğru Konumlandırılan İmplantlar: Cerraha referans olacak dijital cerrahi rehber sayesinde hastanın implantları doğru konumlara doğru açılarla yerleştirilir.
  • Tedavi Kalitesi: Tek seferde ve kolayca yerleştirilen implantlar hastanın tedavisine kalite katar.
  • Pratiklik: Dijital cerrahi rehber kullanımı cerrahın pratikleşerek tedavi sürecinin hasta için kısalmasını sağlar.
  • Uygulama Sonrası Konfor: Kullanılan dijital cerrahi rehber referansında uygulanan implant tedavisi sonrasında hastalar hayatlarına daha konforlu devam eder.
  • Kesi ve Dikişsiz Uygulama: Cerrahi dijital rehber sayesinde diş etinde hiçbir kesiğe ve dikişe gerek kalmadan uygulanan implantlar sayesinden hasta tedavi esnasında ve sonrasında nispeten daha az acı ve ağrı yaşar.
  • Güvenilirlik: İmplantların en doğru konum ve açıda yerleşimini önceden görmek ve referans olarak bunu kullanmak hasta için tedavinin güvenilirliğini artırmaktadır.
  • Komplikasyonların Önceden Tahmin Edilmesi: Tedavi öncesinde uygulanacak dijital cerrahi rehber sayesinde hastanın tedavi esnasında ya da sonrasında yaşayabileceğini aksilikler tedavinin çok öncesinde tespit edilmiş olur. Hastanın tedavisi bu aksiliklerin yaşanma ihtimalini en aza indirecek şekilde kurgulanır ve uygulanır.
  • Dijital İş Akışı: Dijital cerrahi rehber sayesinde iş akışı dijitalleştirilmiş olur. Bu sayede de cerrahın yanı sıra hasta da tedavi sürecini ve adımlarını sırasıyla ve detaylıca takip edebiliyor olur. İmplant tedavilerinde hastanın tüm süreçlerle ilgili detaylı bilgi sahibi olmasını dijital cerrahi rehber sağlar.
  • Daha Başarılı Bir Tedavi: Oluşturulan dijital cerrahi rehber sayesinde tedavinin başarısının ne kadar arttırılabileceği hesaplanarak üst düzey bir tedavi imkânı sağlar.
  • Uzun Vadede Sağlıklı Bir Tedavi: Dijital cerrahi rehber sayesinde kalitesi ve başarısı en üst düzeye çıkan tedavi sayesinde uzun yıllar sağlıklı bir implant tedavisi uygulanmış olur.
  • Uzman Hekim Tedavisi: Dijital cerrahi rehber oluştura bilecek bir cerrah bu alanda uzmanlaşmış, özel bir eğitim almış olmalıdır. Bu sebeple bu yöntem hastanın cerrahına karşı güvenini artırırken tedaviye olan güvenini de sağlamlaştırmış olur.
BENZER İÇERİKLER
  • Takıp Çıkartmalı Damaklık (Apareyler)

    Takıp çıkartmalı damaklık (apareyley), hastanın takıp çıkarmasına imkân sağlayan damaklık modelidir. Çene darlığı, diş yamukluğu gibi sorunların tedavi edilmesinde

  • Dijital Anestezi

    İlerleyen teknolojik sistemler ve dijitalleşen dünyanın yansımaları ağız ve diş sağlığı cerrahisinde de kendini gösterdi. İğneden korkan hastaların imdadına

  • mersin diş fırçalama

    Ağız ve diş sağlığı her zaman önem taşıyan bir konudur. Ancak insanların büyük bir kısmı bu duruma gereken değeri